Távdiagnosztika

Általában minden kertbarát és termesztő ismeri a legjellegzetesebb kártevők és kórokozók kártételeinek tüneteit, ismerik a megszokott védekezési módokat, alkalmazott vegyszereket. Azonban előfordul, hogy a kezdeti tünetek mégsem utalnak egyértelműen a kár okozójára, vagy éppen egy eddig még nem látott károkozóval találjuk szemben magunkat. A kezdő kertészkedők számára is mindig jól jön egy szakértői szem és annak útmutatása.

Ha növényei betegek, vagy még nem, de szeretne tisztában lenni azzal, hogy hogyan óvhatja meg őket a kártevőktől, kórokozóktól – hiszen a megelőzés sokkal egyszerűbb és olcsóbb – forduljon hozzám bizalommal.

A beteg növények esetén a kárkép (kártevő, kórokozó, tápanyaghiány) diagnosztizálásán túl védekezési tervet készítek, javaslatot teszek a probléma megoldására, valamint szakszerű megelőzési és fenntartási tanácsokkal látom el az aggódó kertbarátokat.

Colorado bogár, krumplibogár, növényvédelem
sárgarépa, ökológiai kertészet

Alapesetben integrált* növényvédelemben engedélyezett készítményeket javaslok, de kérem levelében jelezze, ha ökológiai gazdálkodást folytat, vagy kíván folytatni, mert ekkor ennek megfelelően készítem el a védekezési tervet.

Professzionális gyomirtással kapcsolatos kérdésekben is szívesen állok rendelkezésükre. Kiválasztom a megfelelő gyomirtószert vagy gyomirtószer kombinációt, és kérésre azok beszerzését is vállalom.

Szükség esetén, vagy nagy gazdasági értékű kultúrnövényeknél személyes helyszíni felmérést is vállalok.

gyom, gyomírtás

Díjak:

  • Az online konzultáció ára: bruttó 2000 Ft
  • Előfizetőknek 10 alkalmas online konzultáció kedvezményes ára: bruttó 15000 Ft.

A konzultáció díját banki átutalással a következő számlaszámon fizethet ki:

Gódor Anita, Mátra Takarék     65900114-11067610-00000000

A Közlemény rovatban kérem adja meg nevét.

Bankkártyás fizetési lehetőség folyamatban.

Küldjön fényképet a problémás növényről és kérjen online konzultációt. Minél hamarabb sikerül megszüntetni a problémát, növényei annál boldogabbak lesznek.

Levél a növénydokinak

 

*Integrált növényvédelem:

  • az összes rendelkezésre álló növényvédelmi módszer gondos mérlegelése,
  • olyan megfelelő intézkedések integrálása, amelyek csökkentik a károsítók populációinak kifejlődésének lehetőségét,
  • a növényvédő szerek alkalmazását és más beavatkozásokat a gazdaságilag indokolt szinten tartják,
  • valamint csökkentik vagy a lehető legalacsonyabb szinten tartják az emberi egészségre vagy a környezetre kockázatot jelentő beavatkozásokat.

Az integrált növényvédelem az egészséges növény olyan fejlődésére helyezi a hangsúlyt, hogy a lehető legkisebb mértékű legyen a mezőgazdasági vagy ökológiai rendszerek megzavarása, valamint elősegíti a növényi betegségek/kártevők természetes módon történő leküzdését.